030-68 74 077
Geen resultaten gevonden. Probeer het opnieuw met een andere zoekopdracht.

Key characteristics of highly biocompatible resin composites and the advantages of 3D printing

Datum: 11 november 2021
Tijdstip: 18:00 - 21:30 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht
Doelgroep: Tandartsen, Mondzorgkundigen
Nascholingspunten: 2


KRT

Lezing: Key characteristics of highly biocompatible resin composites and the advantages of 3D printing

Ondanks de esthetische meerwaarde en de kleinere preparatiegrootte van de restauratie bij gebruik van composieten, is er bezorgdheid ontstaan over hogere fractuurpercentages, verminderde levensduur, secundaire cariës en bacteriële proliferatie.

Patiënten informeren naar tandheelkundige materialen en uiten hun bezorgdheid over de veiligheid van pit- en fissuur sealants, bondingen en composieten die BPA/TEGDMA, HEMA kunnen afgeven. 

Deze lezing informeert over de veiligheid op lange termijn van toxische stoffen die in bepaalde composieten worden gebruikt en hoe krimpspanning wordt verminderd. Professor Daou geeft ook tips en klinische aanbevelingen om biologische risico's te minimaliseren, zowel voor u als uw patiënt.

Ook zal Professor Daou ingaan op de nieuwe 3D technieken met composieten. De nieuwe technologie en workflow maken het ook interessant om hiermee aan de slag te gaan als tandartspraktijk.

Spreker: Professor Maha H. Daou, DDS, Ph.D

Prof Daou is universitair hoofddocent van de FMD-USJ  Beirut. Libanon, voormalig voorzitter van de afdeling Kindertandheelkunde. Ze is directeur van het undergraduate en postgraduate onderwijs van biomaterialen bij FMD-USJ. Ze heeft een praktijk gespecialiseerd in Kindertandheelkunde. Ze is auteur en co-auteur van vele wetenschappelijke publicaties.

Kosten: 179,- excl. btw 

Groepen vanaf 5 pers: 159,- excl. btw

Bij de lezing ontvangt u gratis een verpakking ELS tips en Unibond SE!

Vanaf 18.00 uur borrel "Utreg" en broodjesbuffet

19.00 uur Start lezing


Locatie: Van der Valk Hotel Utrecht


Bestanden: