030-68 74 077
Geen resultaten gevonden. Probeer het opnieuw met een andere zoekopdracht.

Portal Stralingsbescherming

In samenwerking met de VGT kunnen wij een wettelijk verplichte Risicoanalyse Stralingstoepassingen realiseren die opgesteld is en wordt beoordeeld door een Stralingsbeschermingsdeskundige (SBD) via het VGT portal Stralingsbescherming ( = een digitaal KEW dossier).

Klik hier voor de VGT Portal Stralingsbescherming


Klik hier voor de nieuwe KNMT Richtlijn voor Tandheelkundige Radiologie (juli 2018).


In het nieuwe besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming wordt het vernieuwde controlestelsel geïntroduceerd. De oude "meldplicht" wordt vervangen door "kennisgeving en registratie". Indien u werkt met een röntgenbuis of OPG, dan moet u deze omzetten in een registratie. Indien u werkt met een 3D/CBCT zal u een vergunning dienen aan te vragen bij het ANVS-loket. U moet dit voor 6 februari 2020 geregeld hebben. DDS kan u hierin adviseren.

Daarnaast heeft u E-Herkenning met minimaal betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig (bijvoorbeeld via KPN) om deze registrering te doen of vergunning te kunnen aanvragen. 

Daarnaast is het nodig dat er in de praktijk een Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (voorheen 5A) aanwezig is in uw praktijk. Indien u reeds 5A in uw bezit heeft, dan hoeft u alleen nascholing te doen.

Voor meer informatie:

https://www.autoriteitnvs.nl/onderwerpen/besluit-stralingsbescherming/vraag-en-antwoord